recept-na.cz

Custom Search

recepty >> Mleté maso >> Lasagne z mletého masa

Lasagne z mletého masa

Suroviny na lasagne z mletého masa:
½ kg mletého hovězího masa
2 lžíce rajského protlaku
2 rajčata
1 střední cibule
3 stroužky česneku
150 g tvrdého sýra (eidam)
oregano
bazalka
mletý pepř
sůl
balíček plátků na lasagne
olej
Bešamel:
50 g másla
600 ml mléka
50 g hladké mouky
½ lžičky nastrouhaného muškátového oříšku
Příprava lasagní z mletého masa:
Nejdříve připravíme boloňskou omáčku. Cibuli a česnek pokrájíme nadrobno a osmahneme na oleji, přidáme mleté maso a smažíme asi 10 minut. Nakonec přidáme rajský protlak, oloupaná pokrájená rajčata, bazalku, oregano, pepř, osolíme a dusíme asi 15 – 20 minut. Připravíme si bešamel. V kastrůlku rozpustíme máslo, přisypeme mouku a necháme chvíli opražit. Potom za neustálého míchání přiléváme mléko. Na závěr přidáme muškátový oříšek a odstavíme. Zapékací misku si vymažeme máslem a skládáme na sebe postupně vrstvy. Nejdříve plátky na lasagne, potom boloňská omáčka, bešamel a nastrouhaný sýr. Takto pokračujeme i v dalších vrstvách, končíme vrstvou bešamelu a na to nastrouhaného sýra. Lasagne z mletého masa pečeme v předem vyhřáté troubě na 160 stupňů 3/4 hodiny až 1 hodinu.
Jelikož se u nás po lasagních jenom zapráší, dělám je do větího pekáčku z dvojitého množství.

Tagy: recepty z mletého masa, lasagne s mletým masem, mleté maso recepty, příprava bešamelu, pokrmy z mletého masa, použití mletého masa